Ons Dorp

Someren-Heide telt ruim1400 inwoners met als centraal punt het  gemeenschapshuis De Bunt. 

Het nu 100 jarige dorp is ontstaan uit de ontginning van het heidegebied, waarin begin vorige eeuw boeren uit alle windstreken naar toe trokken om een nieuw bestaan op te bouwen. De moeilijke omstandigheden maakte de noodzaak tot samenwerken groot en deze saamhorigheid is nog altijd een kenmerk van de Heise samenleving. Daardoor is Someren-Heide ook een open en levendig dorp met veel verenigingsactiviteiten.

Het beschikt over een kleine supermarkt, de SHop (Someren-Heide ontmoetingsplaats), die gerund wordt door een 40-tal vrijwilligers. Verder is er een gezellige horecagelegenheid, Heidehof, waar u van harte welkom bent voor een hapje en een drankje.”

 

Someren-Heide grenst direct aan de natuurgebieden Boksenberg, De Pan en aan de Somerensche Heide met het Keelvengebied met o.a. de 18-holes golfbaan De Swinkelsche, dus een perfecte uitvalsbasis om deze omgeving te ontdekken.

In Someren-Heide worden jaarlijks een aantal evenementen georganiseerd zoals de bekende Kofferbakverkoopdag in mei, de jaarlijkse Kermis in het Pinksterweekend, de semi-wielerklassieker Omloop van de Heidehof, het 3-daags festival Die Heise Bierfesten in augustus, in september De Agrarische Dagen.

_2040774