Verenigingen

Op deze pagina presenteren de verenigingen in Someren-Heide zich. Hieronder de verenigingen: 

 

Muziekvereniging Someren-Heide

Someren-Heide is een actief dorp met actieve verenigingen. Hierbij hoort ook Muziekvereniging Someren-Heide. De vereniging bestaat uit een fanfare en drumband die in Someren-Heide paraat zijn als er iets te doen is op gemeenschappelijk gebied. De fanfare en drumband spelen jaarlijks op concerten festivals en/of wedstrijden in groepsverband, maar ook solisten zijn jaarlijks actief. Voor leerlingen bestaat er de mogelijkheid om mee te spelen in de jeugdfanfare en jeugddrumband. Jeugdleden die zich aanmelden kunnen via Muziekvereniging Someren-Heide een opleiding volgen op het Regionaal Instituut Cultuur Educatie afgekort Rick te Weert. Afhankelijk van opleiding kunnen leerlingen naar een dependance van Rick in de Ruchte in Someren en de Bunt in Someren-Heide. Naast muzikanten is er ook een actieve commissarissen groep die regelmatig een activiteit organiseren om de vereniging onder de aandacht te brengen. Muziekvereniging Someren-Heide telt 120 leden variërend tussen de 8 en de 80 jaar. Wil je muziek maken, dan ben je van harte welkom. Loop gerust eens binnen op de repetitieavonden, deze staan vermeld samen met verdere informatie op de website van Muziekvereniging Someren-Heide.

Meer informatie bij Fred van de Kerkhof, tel: 0493-492243 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of kijk op onze website: www.muziekverenigingsomerenheide.nl

 

Jong Nederland Someren-Heide

Jong-Nederland is een jeugd en jongerenvereniging die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Al vanaf vier jaar kan iedereen uit Someren-Heide  bij Jong-Nederland terecht. De doelstelling van Jong-Nederland is om kinderen en jongeren een gevarieerd aanbod te  doen in sport, spel, creativiteit en buitenleven. Jong-Nederland Someren-Heide is onderdeel van een landelijke organisatie. In verschillende leeftijdsgroepen worden tijdens de clubbijeenkomsten allerlei activiteiten georganiseerd. Afhankelijk van de leeftijd wordt één keer per 2 weken of wekelijks club gedraaid. Naast de clubbijeenkomsten zijn er ook gezamenlijke activiteiten o.a. Carnavalsbal, Districtsactiviteiten, Kerstwandeltocht, Dropping of spooktocht, Heitje voor ’n Karweitje, St. Maartenviering en de jaarlijkse zeskamp. We proberen het zo afwisselend mogelijk te houden. Bovendien gaan, op de allerkleinsten na, alle groepen een week(end) op kamp. Iedereen die het leuk vindt om actief bezig te zijn, kan bij Jong-Nederland Someren-Heide terecht. We hebben 165 leden die verdeeld over 13 groepen in ons clubgebouw “De Klepper” bijeen komen. Een grote groep enthousiaste leiding zorgt iedere keer weer voor een verrassend programma. Dit alles wordt begeleid door een actief bestuur. Ieder nieuw jeugdlid en natuurlijk ook degene die interesse heeft om als leiding actief te zijn, is van harte welkom. JONG-NEDERLAND: SPEELS, VROLIJK & UITDAGEND, OOK VOOR JOU!

Meer informatie bij Lonneke van den Boer, tel: 0495-697404 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op onze website: www.jongnederland-somerenheide.nl 

 

KBO Someren-Heide

De KBO is een senioren vereniging. Iedereen die de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt, kan zich aan melden bij onze vereniging. Er zijn vele activiteiten en uitstapjes die we organiseren. Bovendien kun je profiteren van de vele voordelen die de KBO-pas u biedt.

Meer informatie bij FH.vd. Boogaert , tel: 0493-494124 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op onze pagina kbo 

 

DAKOS – DAmes KOrfbal Someren

De korfbalverenigingen uit Someren-Heide (SVSH) en uit Lierop (KSV) zagen de toekomst 'n beetje somber in! Na een pilot van 3 jaar zijn zij samen verder gegaan onder de naam DAKOS (DAmesKOrfbalSomeren).

Er wordt veel aandacht besteed aan zo goed mogelijk korfballen in de wedstrijdcompetitie, maar ook aan een stuk ontspanning tijdens nevenactiviteiten. Veel leden zijn naast hun sportieve inzet ook actief bij DAKOS: als leid(st)er, coach, of actief in een commissie.

Onze vaandelteams (zowel senioren als jeugd) spelen in o.a. de Hoofdklasse, Overgangsklasse en Reserve Hoofdklasse van het KNKV.

Tijdens de veldcompetitie worden onze wedstrijden gespeeld op Sportpark De Plagge in Someren-Heide en op Sportpark De Renkant in Lierop.

Voor de allerjongste leden vanaf 4 jaar is er de KangoeroeKlup. De KangoeroeKlup komt 1 keer per maand bij elkaar en wordt al een beetje voorbereid op het korfbalspelletje! Zodra wij denken dat ze er klaar voor zijn gaan ze spelen in de pupillen F competitie!

Heb je zin om te gaan korfballen, jong en oud, dan kan dat! Meld je aan, of train een aantal keren mee om te zien of het je bevalt. Het kan ook zijn dat je interesse hebt om aan de slag te gaan als scheidsrechter of in een bestuursfunctie of een andere vrijwillige rol. Laat het ons maar weten!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook op onze website www.dakossomeren.nl voor meer informatie, of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.